Tutorial : Close Tab Button (All Template)

Tumblr_m0yl4mlb731rr8ayeo1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hello. Hai. Pernah tak bila korang blogwalking tiba-tiba terjumpa ayat macam ni dekat sidebar blog dia "Benci blog saya? TEKAN SINI" . Lebih kurang macam tu la. Then bila korang click, automatic tab tu akan tertutup. Korang nak tak benda macam tu? LOL. oke senang je nak buat. Jom tengok step di bawah.

Template Designer
1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript

Template Classic/Blogskin
1. Dashboard > Template
2. Copy code dekat bawah ni

<a href="javascript:window.close();">Insert Message</a>

3. For Template designer. Korang paste dekat HTML/JavaScript
4. For Template classic pulak, paste dekat Edit HTML. tak kisah la dekat mana-mana pon.
5. Save.

merah : Ayat korang

1 comment [s]:

Farah said...

tutorial yang bagus sangat ^__^