Tutorial : Snow Effect Like Me (Blogskin)

Tumblr_m3d6sjcbgr1qg6dyso1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Snow effects macam mana yang tieqa maksudkan ye? Ha! klau nak tau korg bole rujuk dekat >SINI< . Okayy, snow effects ni lain sikit dari snow effect yg lain. Kenapa tieqa cakap lain? Sebab snow ni akan bertukar arah bila kita gerakkan mouse. Korg bole try sendiri klau nak tahu. Ngee :D

1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl+f serentak dan cari code <head>
3. Then, copy code dekat bawah ni

<script type="text/javascript" src="http://files.main.bloggerstop.net/uploads/3/0/2/5/3025338/snowstorm.js" />
<!-- now, we'll customize the snowStorm object -->
<script type="text/javascript">
snowStorm.snowColor = '#000000'; // blue-ish snow!?
snowStorm.flakesMaxActive = 999; // show more snow on screen at once
snowStorm.useTwinkleEffect = true; // let the snow flicker in and out of view
</script>

4. Paste di bawah code <head>
5. Preview & save

21 comment [s]:

Putri Nur Sabrina~ said...

Jdi2!
Tima kasih :)

Nurul AtiQah said...

@Putri Nur Sabrina~: Sama-2 ^^

Nurul Aine said...

made it :) thanks

Nurul AtiQah said...

@Nurul Aine : U're weclome :D

FazDi ♥ said...

Alhamdulillah kak,jadi :D

Nurul AtiQah said...

@FazDi ♥ : Alhamdulillah :)

Sarah D Sera said...

Menjadii . Terimas ♥

Anis Amila said...

jadi ! thanks kak <3

Nurul AtiQah said...

@Sarah D Sera : Good, welcome :)
@Anis Amila : Welcome, dik :)

Alia Amirah said...

Awak, kalau blog biasa like Simple Template boleh?

Nurul AtiQah said...

@Alia Amirah : Sorry, x jumpa lg code for template simple..nt klau dah jumpa, sy buat tutonya ye :)

Alia Amirah said...

Awak, untuk simple temmplate pun boleh jugak :) Btw, thanks for sharing.

Mel said...

| Jadi2 ^^ Tq sygs :)

Nurul AtiQah said...

@Alia Amirah : Owh ye ke..hehe, welcome :)
@Mel : U're welcome :)

Afifah Abdullah said...

jadi. thanks :)

All For You said...

Dah jadi!!! thanks akak ^_^

Marha Amni said...

Thanksssssssssssssssssssssssss

ainira zurain :* said...

akak , kenapa salji tu warna hitam ? saye nak yang warna putih :'/

Marha Amni said...

Thanks akak

Iffah Syahmina said...

Akak, kenape mula2 jadi lepastu die tetibe hilang?

FlyingIfaa said...

Kenapa sy buat takjadi ye ? Rasanya dah ikut semua step betuii betui .