Tutorial : Simple Navigate

Tumblr_m35xlz0wsl1qg6dyso1_500_large

Assalamualaikum and annyeong. Smlm pupu ada tanya tieqa macam mana nk buat navigation or navigate sendiri. So, hari ni tieqa akan tunjukkan caranya. Contoh navigate macam kat bawah ni ye. Tuto ni sesuai untuk pengguna template designer. Klau template classic tieqa tak sure, sbb tak pernah cuba.


EntriesAboutLinkiesStuff


<span style="background-color: #c6deff; padding-bottom: 5px; display:inline-block; padding: 5px; text-align: center; margin:3px;"><a href="LINK" style=" color: white; text-decoration: none;">NAVIGATE</a></span>

1. Korg copy code dekat atas ni. Dan paste dekat HTML/JAVASCRIPT
2. Kalau korang nak letak navigate ni lebih dari satu. Korang kena double kan code tu.

orange: warna. bole cari dekat >SINI<
merah: letak je link apa-apa dekat situ untuk navigate
purple: letak navigate yang korang nak. contoh, enrty, about, linkies, stuff

credit : WanaSeoby

12 comment [s]:

miza kimbum said...

jadi,thanks (:

Nurul AtiQah said...

@miza kimbum: Welcome :)

Naailah said...

mana nak cari link navigate tu ek ? ^^

wanaCHAN said...

link tu mcm mne ye ? sye buat tak jdi lah --'

Nurul AtiQah said...

@Naailah : Cari navigate?
@wanaCHAN : URL..

Madam fafa said...

Link tuh kene letak link untuk kotak navigate or link page yang kita nak pegi tuh ? O.o

Nurul AtiQah said...

@Madam fafa : Utk link yg kita nak pegi :)

Madam fafa said...

Erm , macam mana nak cari link yang kita nak pergi ? Sorry banyak tanya :3

Nurul AtiQah said...

Here http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/12/tutorial-dapatkan-url-page-blogskin.html tgk step yg ke-5
Lol..takpe :D

Nurul Anisah said...

Dah jadi.Thank you :)

Fatin Nur'Aqillah said...

Akak saya guna tutor ini untuk template classic

Balqis Azzahra Shamsul Anuar said...

terima kasih.