Tutorial : Print Screen Button

Tumblr_m0rxlb12z71qkbvnbo1_500_large

Assalamualaikum, good morning & annyeong!!! Hai. Tuto kali ni di-request oleh YANA. Tuto ni tieqa nak tunjukkan cara yang paling mudah untuk korang print screen. Nak tau caranya? Ok! Jom!

1. Open mana-2 page yang korang nak print screen tu.


2. Kemudian, ikut je step macam dekat atas ni. Pastikan tekan kedua-2 button tu dengan SERENTAK!


3. Okay, lepas tu korang pergi dekat Paint dan paste.



4. Tada!! Ha! nanti akan jadi macam ni. Tengok korang dah berjaya print screen. LOL
5. Then SAVE.Oh, bahagian yang korang taknak tu boleh la crop nanti. 

7 comment [s]:

∞changyeollie∞ said...

whoah ! thankies for the tuto . tapi , nape yana buad tak jadi pongg?

Nurul Atiqah said...

@∞changyeollie∞: welcum..eh? nape tak jd pulak? O_o

∞changyeollie∞ said...

ahh ! dhaa jadi . heheh ! sorry .

AisyahNabila Husna said...

HAHA XD awakk, tak payah tekan "-" takpe , tekan printscreen terus ponn dah jadi :)

Nurul Atiqah said...

@∞changyeollie∞: Hehe it's ok :)

@AisyahNabila Husna: Huh? a'ah la. HAHA. xtau pulak. Biasa guna step mcm tu je.keke. thanks btw :)

Nurul Anisah said...

Dah jadi la terima kasih tau :)

Nur Afiffa said...

Tak jadi laaa