Tutorial : Make Brush Effect Using Photoshop

Tumblr_m1xb6cgxf91qljxp9o1_500_large_large

Assalamualaikum. Tuto ni di request oleh Are-Qil . Dia tanya macam mana nk buat brush effect. Contohnya macam dekat bawah ni // mlas nk buat baru, so amik kat freebies je xD. Effects ni tieqa buat menggunakan Photoshop. Kalu software lain x sure la bole ke tidak.





1. Open PS > File > New > Tentukan Width & Height > Transparent > click OK




2. Click Brush Tool > Brush




3. Kemudian, pilih la jenis brush yang korang suka




4. Untuk choose baru warna brush, click set foreground color > pilih warna yang korang nak





5. Then conteng-2 la kat layer tu. Haha. suka hati je. Done! 

7 comment [s]:

mOha are-qil said...

thnks akk erk :D

mOha are-qil said...

akk, jd x? heheh :D cbe tgk nih :: http://2.bp.blogspot.com/-jo7A9Vw21ak/T7IQfN5NeiI/AAAAAAAAAcQ/WmDK2bddbFM/s1600/Example.png

Nurul Atiqah said...

@mOha are-qil: welcum..ha jadi-2. cantik. :)

mOha are-qil said...

hehe... thnx u!

Nurauniizyan said...

thanks !

Nurul AtiQah said...

welcome all ^^

Nur Natasha said...

i used this tuto kak ^^ thanks