Tutorial : Letak Background Untuk Cbox

Tumblr_lnzzklwask1qcl77no1_500_large

Assalamualaikum and annyeong. Tuto ni di-request oleh Atin. So, tieqa akan share cara letak background untuk cbox macam dekat blog tieqa ni. Ni contonhnya.

 <center><div style="background:url(URL BACKGROUND);width:210px;border:1px solid #000;"></center>
1. Korg copy code dekat atas ni
2. Then paste di antara code
div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"> dengan <div><iframe frameborder="0" width="200" height="90" src="http://www3.cbox.ws/box/?...................
merah: URL background. Bole ambil dekat >SINI<
hijau: ketebalan border
oren: solid/dotted/dashed
biru: warna border
3. Preview & save.

26 comment [s]:

ain zaim said...

akak.. x jadi lha , mcm mane nie ? :(

Nurul AtiQah said...

@ain zaim : ermm, try lg sekali..mybe ada TERmiss mana2 kod kot~

Secret Garden said...

shotbox busuk x ada?

Rinaa said...

tak jadi laa bile sye buat :( nape erkk ??

Nurul AtiQah said...

@Secret Garden : Shoutbox busuk???
@Rinaa : tak jadi ea? ermm cuba check balik code tu.

asmine.asmiek said...

mcm mna awk buat cbox tu kecik mcm tu je?

Nurul AtiQah said...

@asmine.asmiek : Tukar dkt bahagian saiz :)

Aeisyah Hanum said...

akak buat pun tak jadi la tieqa..dah check banyak kali and dah try banyak kali, but stilll~

Hanim Syakirah said...

Kak. Bila dah jadi tu. Kita nak check message org kat kita dekat mana pulak ? Kena buka laman Cbox tu ke ?

Nurul AtiQah said...

@Aeisyah Hanum : Ouh ye? ermm, nt tieqa re-tuto balik~
@Hanim Syakirah : Yup! kena login cbox klau nak view msg :)

Nurul Ain Syahirah said...

Tak jadi lah awak :(

SaidaSeobie said...

unnie, x jadi lah

Mizz Hatver said...

Camne yang background url tukar ke background colour. Saya nak border dia warna hitam

Nurul Ain Atikah said...

mugki sebab saya set style: transparent kot. takpelah. tak jadi :(

Natasha Zakaria said...

tak jadi kak.

Awatif Zamri said...

Tak jadilah awak. Macam mana erk ?

mardhiyah shaifuddin said...

salam.. kak , npew x jadi le sy wat erkk ? ermm.... de cara laen x ? :D

Siti Aisyah Khalil said...

ermm,,x menjadi..aisyah try tiba2 ada keluar perkataan 'dengan'

U-Me ShArd said...

tak jadi lah sis . macam mana tu?

Anisah Sahir said...

NAk letak kat mane bagi yang bukan blogskin.

Azzahra Nafaraisya said...

aku tak mengerti :(

Pyka Zamberi said...

tak jadi laaa

Nia Sofia said...

Akak , nak paste kat mana? .___. Confused dah ni.

nurul alfira nasir said...

@Nurul AtiQah akak ...nak paste kat mana ya

miss97 said...

kak, saya guna tuto ni. thanks :)

nurul alfira nasir said...

akak x phmlah nak paste kt mana