Tutorial : How To Use Blockquote

Tumblr_lw6mdgznnp1qlq8bco1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hai hari ni tieqa nak share cara untuk menggunakan blockquote. Bagi yang tak tau blockquote tu apa. Cuba tengok contoh kat bawah ni

BLOCKQUOTE

1. Dashboard >  New Post
2. Taip je macam biasa. Macam kat bawah ni



3. Lepas tu korang highlight bahagian yang nak di-blockqoute tu. Macam step kat bawah ni



4. Preview ( bagi pengguna template designer) & Save
5. Cuba tengok ada tak blockquote. Kalau takde maybe ada something wrong dgn code blockquote korang.

11 comment [s]:

Yeol-Na said...

Thankyou for the tuto . yana buad jadi lhaa . hehe !

Nurul Atiqah said...

@Yeol-Na: owh ye..good~ ok welcome :)

Mizz Arina said...

Thanks :)

Nurul AtiQah said...

@Mizz Arina: Ok, welcome :)

Dania a.k.a Elly said...

Thanks :D Dari dulu tak tau buat blockquote,akhirnya! ;D

Nurul AtiQah said...

@Dania a.k.a Elly : Hehe..welcome :)

PutriLeeya said...

akak, saya tau cara buat blockquote, tapi tak pernah muncul.. di edit html juga tak ada kata2 blockquote.. please help

Nurul AtiQah said...

@PutriLeeya : Cuba cari code .post blockquote { . Lepas tu paste codenya di bawah code tadi.

Aulia Suci Wardina said...

Aka... Blockquote dah ade, tapi if Aulia paste kode-kode for tutorial, takde kod mesti dicopy orang. Ade kotak blockquote je, takde kod. Mcmmne aka? :(

Kim Byungjoo said...

akak saye nk tanye blockquote tu ape?

atiqahjaidin said...

@Aulia Suci Wardina: Mcm mana tu Aulia? akak kurang faham ._.

@Kim Byungjoo: Mcm contoh akak bg tu , selalu dlm box & selalu digunakan utk ayat penekanan. xtau nak explain :3