Tutorial : Billy Player

Tumblr_m3iqt8lfs81qhahtxo1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo semuaa. Hari ni tieqa nak tunjukkan cara untuk guna Billy Player. Sebelum tu credit to adik Ana. Tuto ni  tieqa amik dari dia. Hehe. Billy Player yg tieqa maksudkn adalah seperti di bawah ni.


1. Click >SINI
2. Nanti akan keluar box untuk korang letak link MP3 kan? Ok untuk link lagu korg bole cari kat >SINI< . Taip apa-2 je lagu yang korang nak. Makesure taip tajuk lagu SAHAJA . Kalau takde lagu yg korg nak tu, bole register.
3. Bila dah jumpa lagu yg korang nak. Just copy code dalam  HTML Embed . Tgk contoh kat bawah 


4. Tapi jangan paste lagi! Korg kena paste code ni dekat Notepad dulu.



5. Lepas tu just highlight link bermula dari http://irondj hingga mp3 . Klau tak faham bole tgk contoh kat atas tu.




6. Then, paste dalam Billy Player tadi. Dan tick Auto play
7. Bila sudah. Korg scroll ke bawah sikit dan click Generate Code


8. Nanti akan keluar byk code kan? Ok korg copy semua code tu, dan paste dekat template blog.
9. Done. Selamat mencuba :)

76 comment [s]:

Marchello Elmo said...

Thanks yee .. lame dah cari

Nurul Atiqah said...

@Marchello Elmo: owhh..welcome ^^

sueLeira said...

trimass..

Nurul Atiqah said...

@sueLeira: No problem~

AinnaFatiha said...

Thanksss :)

Nurul AtiQah said...

@AinnaFatiha: Welcome :)

F.A.R.A.H.A.N.A. said...

maaf sebab tanya :) tapi kan , code tu nak paste dekat mana ? dalam template blog , tapi bahagian mana ? maaf sebab tanya :)

Nurul AtiQah said...

F.A.R.A.H.A.N.A. : Paste je dekat mana awk nak letak lgu tu. Contohnya dekat bahagian sidebar pon bole..it's ok. tanya aje :)

F.A.R.A.H.A.N.A. said...

aahh . okay okay . tadi dah tengok dia punya code . okay , awesome !! terima kasih atiqah :)

Nur Syahirah said...

Hi, nak tanya,. Kenapa dia keluar buffering tu . Lambat loading ke ? Lagu pun lambat play ,, kenapa ehh ?

Nurul AtiQah said...

@F.A.R.A.H.A.N.A. : Sama-sama :)

@Nur Syahirah : Ouh..mula2 mmg macam tu.

Dania Bella said...

Thanks my dear. Menjadi akhirnya.

Nurul AtiQah said...

@Dania Bella : Welcome :)

Faten said...

thanks dear .:) akhirnya dpt gak tau cara nk buat . ur tuto sgt seng phm .

Kiera Lee IV said...

thanks , dah lama cari ;0

Kiera Lee IV said...

thanks , dah lama cari ;0

izzati nadiah said...

Tutorial yang berguna :)

light drita said...

Gomawo for the tutors..

Nurul AtiQah said...

@All : Hehe, thank you awok semua :)

hanis anniesa said...

thanks :D

Budak Giler Korea said...

terime kaseh ye kak Atiqah . :)

Tia Fatiha said...

thanks for the tuto ;')

light drita said...

Kak Atiqah boleh x saya nak jadikan tuto ni sbgi tuto dekat blog saye? jgn risau, saye akan credit akak..

batrisyia aiman said...

tq..for the tuto.berkesan !!

hanis anniesa said...

thanks :D

iman batrisyia said...

thanks for the information ;)

Eyqin Asyiqin said...

ehh , menjadilahh . thanks :)

Nurul AtiQah said...

@All: Thanks & welcome all.
if nak retutor jgn lupa credit dkt owner ye..hehe :)

fazreen amiza said...

Jadik pown :)

aisha jamal said...

thanks . comel je billyplayer ni :D tapi asyik buffering je . kenape ehh ?

Nurul AtiQah said...

@fazreen amiza : ^______^
@aisha jamal : U're welcome..mula2 mmg mcm tu :|

sitinurfaezah said...

Iron.dj dah takboleh bukak :(

nurul afiqah said...

thank ka tiqah tapi buffering dye memang lama ek ??

Nurul AtiQah said...

@sitinurfaezah : Boleh..cuma kadang2 service down -,-
@nurul afiqah : U're welcome..tak lama sgt ~

nurul afiqah said...

tapi bila tunggu buffering tu dekat 2 hari dah ni ;/

Ieymah Storie said...

thanks :*

Nurul AtiQah said...

@nurul afiqah : Ouh ye? act, ada cara dia. tp akak tak tau nk explain mcm mana :|
@Ieymah Storie : U're welcome :)

MiKi MoUsE said...

menjadi,tq yaaa

Dia Harini Setiawan said...

Copy dekat mane ni?

Arysha Hafrina said...

Thanks unnie .. :)

zulaika zulkifly said...

THANKS ! menjadi !

Lee Hana :) said...

thankyou! sangat sangat menjadi :D

Syakinah Hani said...

unnie...........GOMAWOYO :D

Ana Myhusna said...

yeay! time kasih!

Al Bakyah said...

thanks ... menjadi

Siti Farhahnis said...

Thanks kongsi !

Mizs Ririen said...

Akak , sy nak retuto boley ? takpe nanti sy kreditkan kat owner ek ? :)

Siti Aisyah said...

Saya guna~~~ ThankKyu...

Wan Nabihah said...

sy guna~ thanks...senang~.~

Nurul Anisah said...

Dah jadi.Thanks for the tutorial :)

Awesome Girl :) said...

Jadi pungggggg. Thanks awak :)

Alia Nurin Huda said...

Thanx!!! Happy Gila!

Aina Maisarah said...

Kak ! Thankiee ! Menjadi :)

Dhiaa saja said...

yeay ! menjadi jugakk :) thanks ya

-myshupershuper- said...

unnie , ain guna kay ?

Anak Pak Megat said...
This comment has been removed by the author.
Anak Pak Megat said...

jadi-2 ! thanks ye :)

Nurul Yurra said...

jadi2... wah... time kasih <3

Adnin Shuhada said...

Oops! Google Chrome could not connect to irondj.net why jadi macam ni ? nak tukar lagu pun susah. hm :(

Shasya Swift said...

kenapa tak boleh bukak irondj.net tu ?? :(

Aisyaa Hafizaa said...

Akak , kenapa saya punya kluar buffering tu ? nthen xkluar lagu ? Ade ksilapan ke sye buat ? ._.

IzatiHasan said...

Maaf tanya . Benda ni kena bayar ke tak ?

AtiqahJaidin said...

@IzatiHasan Free :)

AtiqahJaidin said...

Buat masa ni irondj ada masalah sikit. tak tahu kenapa. sorry for that :(

Ulin Nuha Badri said...

Tajuk lagu blog akak apaaa?

AtiqahJaidin said...

@Ulin Nuha Badri Tak tahu. lol, sbb akak ambil dari video dekat youtube

Yuyu Wawa said...

akak, knp bila nak play video kluar error?

AtiqahJaidin said...

@Yuyu Wawa Mungkin salah code lagu kot

Affin Razali said...

Akak , kenapa buffering je ? :(

AtiqahJaidin said...

Mp3 player ni dah tak berfungsi. tak tahu kenapa ;_;

Nadzirah Sayudzi said...

Sis, sye nk tnye... Mcm mana nk buat mp3 player mcm sis? yg ada button play je tu..

KooK KiSS said...

Gomawo :D

AtiqahJaidin said...

Here http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2013/07/tutorial-mp3-player-like-me.html

Ain Nabila said...

Gomawo Unnie ! <3

nur hafizah aziz said...

tenkiu :)

Adilla Khairulrizal said...

unnie , sorry tp saya cari code sidebar tu tk jumpa lah. macam mana ek?