Tutorial : Background Post Body (Blogskin)

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Hai hai dah lama tieqa x buat tuto. Sorry sgt-2 minggu ni tieqa ada byk program yg m'yebabkn tieqa hiatus dr dunia blog ni. Tapi hari ni tieqa kembali lg. utk memberi tuto kpd anda semua..Ok merepek sorg2 -,- . Tuto kali ni tieqa share kt korg, cara utk letak background dekat post body . Ini sesuai utk semua pengguna blogskin sahaja. Jom mula!

1.Dashboard > Template > Edit HTML
2.Press Ctrl+f serentak dan cari code
background:white;
3.Kemudian, korg tukarkan perkataan white; kpd code ini
url(URL IMAGE);
4. URL IMAGE tu korg tukar kpd background yg korg nak.
5. Mcm contoh kt bawah ni

click utk tumbesaran
6.Preview & save.

Imgae background bole ambil kt bawah ni
http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/20070320_313973.gif

8 comment [s]:

Ain Nafisha said...

menjadi la ,.. Mintak izin nak post tutorial ni dekat blog saya ,,, saya credit kan dekat atiQa yer

Farah said...

thanks 4 the tuto :)

amira evans said...

sy punye tade code tu

Sufiah Afira said...

thanks for the tuto. like it :D

Na Tashaa :) said...

kalau xde code tu mcm mn ek?

♛ Δnayuhanis ♛ said...

akk . blogskins sye x ade code tu la ~ mcm mne ni ?

Syafiqah Suhaimi said...

Hurm, kalau xde kod tu mcm mne eh?

arif shaz said...

Thankz