Tutorial : Scroll Box Dalam Post

Tumblr_lypatzruah1qiwduxo1_1280_large

Assalamualaikum and annyeong . Hai hai . 2nd tuto for today . Lols. Nak lepas geram before kena balik hostel esok xD . Ok la tuto ni atas permintaan my beloved dongsaeng. cewah! iaitu dari Aze . Dia ada tnya mcm mana nk buat scroll box dlm post . Contohnya mcm kt bawah ni

HAI HAI HAI HAI HAI HAI
LA LA LA LA LA LA LA
HO HO HO HO HO
SCROLL.........
SCROLLLLLLLLLLL
YE SCROLLLLL -,-'
HA!!!! ADA LAGI LA, CEPAT SCROLLL...
.
.
.
.
.
.
OK TU JE..HEHE  :D

1. Posting > New Post > Edit HTML


2. Copy code ni
<div style="font: 12px,arial; height: 120px; overflow: scroll; width: 400px;">
isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini isikan entry dekat sini </div>
<div style="font-family: arial,arial,sans-serif; font-size: 10px;">
</div>
3. Paste dalam kotak Edit HTML . Lihat contoh kat bawah ni


Biru: saiz tulisan
Pink: jenis tulisan
Hijau: panjang scroll box
Orange: lebar scroll box
Merah: isi entry

4. Done :)

4 comment [s]:

Farah said...
This comment has been removed by the author.
Rifhani Ashilla Shifa said...

akhirnya dpat juga tuto nih , makasih akak

Nur Aina Muthalib said...

Adoi.. x jadik la akak :(

NamaSaya Afina said...

kak . Knape tak jadi eah ?? Sakit leher dah ni . XD