Tutorial :Note di Bawah Post (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Hi hi . Hari ni tieqa nak ajar korg mcm mana nk letak note di bawah setiap post. Note post tu apa? Cuba korg tgk dekat blog tieqa and scroll ke bawah sikit dan di akhir post tu ada tulis "thanks for reading" . Got it? Ha! itu la note below post . Nak tahu caranya . Ok ikut step di bawah.
Tuto ni hanya utk pengguna template classic/blogskin sahaja.

1.Dashboard > Template > Edit HTML
2.Press ctrl + f serentak dan cari code </blogger>
3.Kemudian, copy code kt bawah ni
<hr/><center><b>Thanks for reading</b></center><hr/>
4.Paste di atas code </blogger> tadi.
5.Preview & save.
merah: Tukarkan kepada ayat korg sendiri.

credit:AskarrPink

13 comment [s]:

Putri Nur Sabrina~ said...

Thanks..
Menjadi la XD

Nurul AtiQah said...

@Putri Nur Sabrina~: Welcome :D

Anis Zulhas said...

Gomawo! Dah jadik ^^

Nurul AtiQah said...

@Anis Zulhas: nae, cheomaneyo :)

iQa aima said...

thanks :)

Syahira Rara said...

nak share nanti kita credit akak :)

Adibah Nabilah said...

terima kasih :)

budok gemok said...

akak, akak ad ckap paste kat atas code tu kan. mcam mana ek?

siti said...

Akak,tak jadi pon :(

nadirah ramadanna said...

da dapat buat.. thanks akak... :D

Eyka Atiykah said...

thanks;* menjadi

Miss Pepo said...

yeay menjadi! Thank you :D

Diana Azhar said...

thanks,menjadi :)