Tutorial : Disable Open Page Source

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalamualaikum and annyeong . Ok la tieqa taknk ckp byk. Just nak share kt korg bagaimana cara nak disable page sourse . Klau korg letak disable ni dlm blog, mungkin akan mengurangkan kadar copy-cats utk men-copy design dlm blog korg . Ha! tieqa tahu korg x faham . lols gurau je . Ok! Jom mulakan

Template Designer , Simple, etc
1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak dan cari code <body>


Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak dan cari code <body>


3.Then, korg delete code tu dan gantikan dgn code ini
<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>
4. Save

Take note : Tuto hanya sesuai untuk blog yang tiada tutorial, sebab dia disable pengunaan keyboard sepenuhnya.

7 comment [s]:

♪ ♪ 슈퍼 주니어 ♪ ♪ said...

thankyu tieqa . yep ada orang copy ayat miya. itu pun sebab ada orang bagi tahu dekat fbee. buat geram je. tapi blog dia dah ditutup dah. kalau tak memang miya show je link dia depan depan . thankyu so much :))

Nurul AtiQah said...

welcome :)
ouh yeke.ish klau minta kebenaran takpe jugak..copycats~~
hehe, no problem ^^

♪ ♪ 슈퍼 주니어 ♪ ♪ said...

tu lah pasal . copypaster punya org ~ sabar ~

Iza Zaty said...

thx ya . tapi blog sye ade tuto boleh je?

Iza Zaty said...

ohh, baru faham sekarang ^^

Nafa putri said...

Kak, mengapa takde codenya?

atiqahjaidin said...

@Nafa putri : Cuba cari code < / style > and then paste bawah code tadi.