Tutorial : Open New Tab

Tumblr_lu74r904tf1qiqke0o1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Dah lame jugak x buat tuto . So hari ni tieqa nk buat tuto yg simple je la ek.  Seperti yg tertera dkt tajuk di atas tu . Open new tab . Tieqa sure ramai yg dah tau . Tapi bg newbie mereka xtau lagi . Okayy open new tab contohnya mcm korg click dekat mana2 link or post ke . Dia automatik open new tab . Aigoo ayat tieqa berbelit2 kot..haha . Ok jom start

1.Dashboard > Design > Edit HTML
2.Press Ctrl + f serentak . Then cari code <head>
3.Copy code di bwh
<base target='_blank'/>  
4.Paste dkt bawah code <head> tadi
5.Save.

5 comment [s]:

nur qamarina said...

kak tieqa,kalau utk blogskin boleh ke?

nur qamarina said...

kak tieqa,kalau utk blogskin boleh ke?

Syafiena Friendz said...

akak kenapa tak menjadi?

farzana sukardy said...

THANKS AKAK , jadiii :)

Nur Asyikin said...

Alhamdulillah menjadi. syukran kak :)