Tutorial : Letak Cursor (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeong . Tuto ni atas permintaan Mizzpinky . Okay mcm mana nk letak cursor for blogskin? Ikut step di bawah .

1.Dashboard > Template > Edit HTML
2.Press Ctrl + c  serentak  dan cari code body {
3.Copy code ni
cursor: url(URL CURSORS), progress;
4.Kemudian , paste di bawah anak-anak code selepas code body { . Contoh mcm bawah ni

click utk tumbesaran

5.Preview & save
merah : gantikan dgn url cursor

9 comment [s]:

Nurul Zahirah said...

Assalamualaikum di sana,saya cuba tak boleh pon.

Nur Aeisyah said...

Assalamualaikum Tieqa. Akak dah try tuto ni and jadi ^ ^...tapi kan, mcm mana nk buat cursor ni x hilang masa hover pada wording yg ada link?Akk dah try letak code yg dlm tuto ni dkt a, a hover..tapi still cursor ni hilang mse hover dkt wording yg ada link.hmmmm.

AtiqahJaidin said...

@Nurul Zahirah : Waalaikumussalam, kenapa tak boleh? cuba lagi eh :)
@Nur Aeisyah : Waalaikumussalam. akak cuba paste code tu dekat a:link :)

Nur Aeisyah said...

Ok dah. thanks

virus.kiera said...

yea.. :D menjadi..! (Y) tq :D

flyingIfaa said...

awat tk mnjadi akak ? T.T

Qamarina Qistina said...

Minta Izin nak post TUTO ni kat blog saya ! Thanks :)

Farisya Aliya said...

Akak saya masih x faham yg warne merah tu nak cari url kat mana??? -.-

Mrs osheydavinci said...

as'salam, thanks sangat sbbbuat tutorial ni, dah cuba banyak tutorial yang lain tapi x jadi finally dapat juga, thank you, follow back ya, thank you :)