Tutorial : Highlight Text (Blogskin)

Tumblr_lqxvoottji1qmu45co1_r4_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Hari ni tieqa nak buat tutorial highlight text for blogskin or Template Classic . Nak tahu mcm mana nk tukar warna hightlight? Oke ikut step mcm kt bawah ni . Let's start .

1.Dashboard > Template > edit HTML
2.Press Crtl + c serentak dan cari code a:link { atau apa-2 code yg macam a:link
3.Copy code kt bwh ni
Note:Sesetangah template takde code tu , so korg kena add code tu sendiri berpandukan template lama korg ye

::selection {
background: #D462FF; /* Safari */
color: #000000;
}
::-moz-selection {
background: #D462FF; /* Firefox */
color: #000000;
}

4.Then paste di atas code a:link { tadi .
5.Preview & save
merah : gantikan dengan code warna yg korg nak


credit : Anis Diyana

6 comment [s]:

AinaaRainbow said...

thanks for the tutorial . saya cari semua takda . nasib baik akak buat tuto ni . thankss !!!!

nurul syafiqah said...

thanks kak..susah nk cari tuto ni.alhamdulillah,saya buat jadi :)

Ana Myhusna said...

THANX.. :)

Izzati Sarafina Hanis said...

thanks sangat-sangat akak, memang dah cari tutorial ni lama dah! moga dirahmati Allah!

Izzati Sarafina Hanis said...
This comment has been removed by the author.
Izzati Sarafina Hanis said...

minta izin untuk letak tutor ni dalam blog! saya credit!