Tutorial : Cute MP3 Mini


Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Sorry sgt2 sbb tieqa dah lama x update . Btw just straight to d'point la . Hari ni tieqa nk ajar korg buat cute Mp3 . Apa tu cute mp3? Ok tgk contoh kt bawah ni

Dah faham skrang? Ok Jom mula.

1.Mula2 click SINI
2.Then click generator . Nt akan keluar mcm ni . Tgk contoh di bwh


3.Then cuba tgk dekat bahagian category . Kan ada tulis General kn? . Ok tieqa nak korg tukar dgn Colors. Kemudian, pilih la color yang korg suka utk bgcolor , loadingcolor , buttoncolor , slidecolor .
4.Selepas pilih code color, korg tukarkan balik bahagian Category tu kpd General semula. Lepas tu korg nampak tak autoplay tu dia letak 0 . Tieqa nak korg tukar angka 0 tu kpd 1.
5.Then korg nampak tak code yg byk2 kat bawah tu . Okay yg tu korg kena gantikan dengan code lagu korg sendiri . Nak cari lagu just click dekat SINI.
6.Bila dah click korg taip je lagu apa yg korg suka dekat bahagian search tu . Contohnya lagu pilihan tieqa Yonghwa - Because I Miss You . So tieqa taip Because I Miss You. Means korg just taip tajuk lagu sahaja . faham kn?
7.Bila dah pilih lagu, nanti akan keluar macam ni .


8. Utk dapatkan code , korg click je dekat tajuk lagu . Mcm contoh kt atas tu. Nanti akan keluar mcm kat bwh ni

9.Then korg copy code yg tieqa bold kn color merah tu dan paste dekat mp3 seperti step no. 2
10.Lepas dah paste tadi . Korg copy SEMUA code dekat bahagian HTML code dan paste dekat Edit HTML blog korg. 

25 comment [s]:

Inspirit_Newclears said...

tiqah,, xdela code lagu..huhu.
da lain ker??

Nurul Atiqah said...

@Inspirit_Newclears: ouh. a'ah dah baru..awk ikut tuto ni http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/05/tutorial-billy-player.html

nur najihah said...

thanks :)

Nurul AtiQah said...

@nur najihah: U're welcome :)

Mimi said...

menjadi-2. yay! tq. kalau sudi, dtg blog burok kite tau.
http://nakjadimuslimah.blogspot.com

Nurul AtiQah said...

@Mimi : U're welcome :D
Okay, lol takde la. blog awak cantik lah :)

hanisahmadzlan said...

kenapa nisa nak upload lgu kat citu tak boleh..hurm..boleh tak sis carikan..lagu cuma aku-heliza helmi and kau selamanya-heliza helmi
thank you :D

Nurul AtiQah said...

@hanisahmadzlan : Dah sign up blum? klau takleh jugak nt sis tlong carikan :)

ayufarhana :D said...

asal tak boleh nie time nk ambik link lagu . bile dh tekan tajuk lagu , die tak kuar yg mcm awk punye . boleh tolong carikan lagu ' when i look at you - miley cyrus - . please inform sye klau awk dh reply kat sini :D

Nurul AtiQah said...

@ayufarhana :Ditu yg lama..refer tuto yg ini ye
http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/05/tutorial-billy-player.html

hanisahmadzlan said...

dah..tpi tak leh gak :( hurm.. thanks you sis:D

Dea Rahma Dewi said...

Aku copy tau, dah aku credit :)

Ain Sabrina said...

sis,kita dah cuba bukak irondj nie banyak kali tapi kenapa dia kata the pages you were looking dosen't exist aik mcm mane ni?

Cik Wieda said...

best lagu nieyh :)

jong kookie said...

kak saye da kreidt akak,,thanks kak tuto ni menjadi

nabiella huda said...

yayy jadi, haha thanks. come visit my blog :> nabiellahudadw.blogspot.com

kurosaki ichigo said...

takde pon direct link T_T lagu yg di cari takde...kena upload sendri...tpi ttp takde direct link gak

Zira Luv 2ne1 said...

xde punss

Nurul Anisah said...

Dah jadi.Thanks for the tutorial :)

hyena said...

macam mne nak tukar color tu eh ?

eiheza said...

berjaya.. Sy suka, Sy suka... trime kasih gan tutorial ni... jom singgah blog sy yg 'x seberape' plak...

Adlin Ridzwan said...

link yg ini tk boleh guna lh . ad yg lain tak ? :)

atiqahjaidin said...

@Adlin Ridzwan : Ada. check dekat mp3 list.

syafika atilia said...

yeayyy yang ni jadi.
cuma yg code mp3 tuhh dah tak boleh nak log in. Saya pun cari punya cari jumpa skull.net kalau tak silap cuma lagu baru-baru takda sgt. BI maybe tp korea tak. heee btw Kamsahabnida.

Aini Radhiah said...

Kenapa tak jadi pun ?! Boleh tak tolong update tuto Letak Lagu Dekat Blogskin ? Yang terbaru punya. Boleh ?
:)