Tutorial:Letak Follower Gadget

Assalamualaikum and annyeonghaseyo.Sorry tak tau nk buat title mcm mane lagi dah..Tp mmg mcm tu la tajuknya//ayat alien.Tuto ni di-request oleh adik Irdina.Dia ada tanya mcm mana nk letak follower klau guna blogskin//sorry lmbat nk buat tuto..hehe.Ok cara-caranya begini.

1.Google > Account setting > Google Friend Connect
2.Then ikut step mcm dkt bawah ni

click untuk tumbesaran


3.Okayy, lepas tu korg copy Generate code dan paste dekat  Edit HTML.
4.Nak paste dkt bahagian mana?ermm korg godek-2 la ye.Letak dkt bahagian sidebar klau boleh.
5.Preview & save.

11 comment [s]:

Noor Shahira Md Yusoff said...

boleh minta tujuk ajar untuk buat follow widget ni ? eira tidak boleh buat :(

Nurul Atiqah said...

@Noor Shahira Md Yusoff: ouhh. tuto ni utk gmail yg lama. tp skrang gmail dah bertukar baru kan..so tieqa pon xtau nk buat mcm mana nk cari followe gadget tuh :( sorry~

Syaa Fyna said...

Assalamulaikum , follower gadget nih kena buat account google kea ?

Nurul AtiQah said...

@Syaa Fyna : Waalaikumsalam..kalau yg lama, kena. tp yg baru punya tak payah :)

Syaa Fyna said...

Ohh , tapi syaa dah try buat tapi tak jadi pun . Acane eh ?

Nurul AtiQah said...

cara yg ini dah tak boleh guna :(
cuba cara yg baru http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/05/tutorial-add-follower-widget-cara-baru.html

Syaa Fyna said...

Syaa dah try lepastu benda tuh keluar cenggini "We're sorry... We were unable to handle your request. Please try again or return a bit later" Sorry sebab menyusahkan Atiqah .

Nurul AtiQah said...

ye ke? ermm benda tu kena cuba byk kali rasanya~

Candy Love said...

Samekom akak.. Sy ada byk baca pasal tutorials tentang Follower Gadget nih. Tp, satu pun yg sy ikut mesti x sama dengan tutorials tu. Sbb, dye kata page tu telah di-update. So, susah skit nk buat.. :(

cik oggy mucux said...

singgah2 la diblog sy yer.. :P

Nurul Izzati said...

alhamdulillah. setelah banyak kali cuba, boleh juga buat. thanks ya for the tuto!